Monday, November 15, 2010

Hello 2010


I'M BACK!



Alhamdullilah, masih lagi berpijak di bumi yang nyata. Sumpah lama gila dah tak update blog. Banyak benda dah berubah. Haha. dunia sangat kelakar. Now baru je habiskan diploma. Tuhan je tahu betapa seksa nak habiskan study. i mean untuk orang2 mcm i yang suka fun fun fun aja. If ada rezeki nak sambung degree. soalannya, bolehkah saya? haha. Insya Allah.
Banyak sangaaaaat nak cerita, tapi iyelah dah lama sangat kan. Ohh ya, salam takziah buat family Aunty sham atas kembalinya Uncle Rahman ke Rahmatullah.
Semoga rohnya dicucuri rahmat.
*Amin*

Saturday, May 16, 2009

Mummy and Sissy!






Jalan Jalan Cari Makan








Weekend balik rumah macam biasa. So this weekend i spend all the time with my family.
Saturday keluar dengan my mummy and my crazy sista, Sufia. pffft. gilaa menyampah keluar dengan dia nasib dia yang support semua. Hee. Selalu bagi pocket money. hahaa. So kitaorang pergi Sunway Pyramid bertiga sahaja. Tak ada beli apa pun sangat just jalan jalan je cuci mata. kitaorang sampai mesti cari makan. Perut Naga. Hee. So makan dekat Sunshi King. My mum sangat jahat taw. Dia cakap tak lapar sangat and nak share dengan i at last dia makan semua. adoii. Tapi tak kesah pun sebab i dah makan banyak jugak. Ada sale nail polish kat TheFaceShop so i belilah sikit. Colour blue,white and pink. Beshh sangat. tahu kenapa? Sufia bayar :D . Then pergi Forever21 i beli t-shirt jela. Tengah kopak tak dapat beli pape. kesian kann :( . My sissy belikan my mum shawl. alaa yang macam anti israil tuh. Lepas dah penat kitaorang pun balik lahh. even penat pun tapi happy dapat spend time dengan diaorang. bukan selalu pun. love you Mummy! Angah too! My beloved Mummy and Me!


Sissy <33

THINGYY!

Kipas Kipas Encik Su

Baik Punya Bodek!


Hahaha. even dah bodek en.su pon jangan mimpilah dia nak bagi carrymark lebih or bagi tips untuk final. Yang dapat dia bagi buku tebal suruh baca. Babeng betul orang tua nih. Menyirap jelah! Time final datang tengok apa kitaorang buat. Memang silap ahh. Hee. Paper i penuh jek sampai Naddy kat belakang dah cuak. Dalam hati " Gila hebat syika buat Coding".
Padahal i merapu aje asal boleh. Manatahu dapat markah kesian kan? heee. Moral of the story, Next time kipas bagi baik punya, tak boleh pancing orang tua nih pulak.






















Setebal nih nak baca untuk final?
Memang TAK lahh!

Monday, April 6, 2009

Dunia Begitu Kejam

FINAL EXAM!! HEADACHE!!

















Sumpah! Lama gila dah tak update blog. sangat busy dengan final exam. Rasa nak menangis sangat sangat. Dah struggle gila untuk final tapi banyak yang tak dapat buat. Takut sangat result teruk. Matilahhh! Lagi lagi Java. Time paper pagi tuh otak dah blurr sgt plus mengantuk Ya Rabbi sebab semalamnya paper Database. Memang tak puas hati langsung dengan jadual exam sem nih. tak ada gap langsung. Harini Database, Besok pagi Java, Besok pagi HCI terus petang pulak HTML then Hardware. Tak mati ke?? Dahlah carrymark semua subject belum lulus pun. Teruk betul lah. Lecturer langsung tak bagi tips. Dunia begitu kejam!! Nasib awal awal dah bagitahu kat parents i yang sem nih i memang tak boeh blah. So memang tak dapatlah handphone baru yang my dad janji nak belikan if pointer i 3 keatas. whaaa!! Tak kisahlah. Sem depan ada lagi. Final Sem! Hahaaa. Lagi Mati dengan project!

Tuesday, March 31, 2009

preassure


DEAR DIARY ,














This weekend super duper busy. Got lots of assignment yang kena submit. Ada dua presentation pada selasa and rabu nih. HCI dengan HTML. huhh. semua pun belum siap lagi. Tak boleh nak tidur sebab kena settlekan semua sekali. Nasib HTML tuh Pit sengal sanggup nak tolong group kitaorang. Kitaorang buat web site kasut. Dolly Shoes. So nak kena cari image kasut banyak. Gladiator, flip flop, pump, etc. Malam nih bagi settle then nanti i tunjuklah bila dah siap. IF website i nampak stlyo lah. hehee. Tapi disebabkan group project, terjadi masalah diantara kitaorang. Sampaikan dah tak bertegur harini. Nak buat macamana, lumrah hidupkan. So terpaksalah terima. Mungkin besok i present dengan Yanndra ajelah. It's okay, dah 50% siap pun. So wish me luck for my presentation tommorrow morning.

CONTINUED:
















Muka kepenatan tak tidur.
After presentation.



So dengan berjayanya i dah pun presentkan kitaorang punya website dekat Madam Azaliza. Dengan muka yang sememeh dan mengantuk, puas hati jugaklah. Sebab i dah promise nak tunjuk sikit yang i dah buat, so i tunjuk okay. hehee! wish me luck for my final!
























Kitaorang buat pasal Dolly Shoes.
























Nih Registration Form lah konon konon.


Sorry picture blurlah. And tak tunjuk yang 100% website yang dah siap. Malu tak cantik. hee.

Monday, March 30, 2009

Evil Doughnut


Y u m m y ! Y u m m y !


Class Java harini memang pack gila! Dari 8.30am sampai 4.00pm. Next class pulak
Hardware 4.00pm till 7.00pm. Pfftt. Harini pulak 1st time kitaorang duduk belaaakang
skali dalam class. hee. Kenapalah mengantuk sangat bila masuk class Java. A
dakah Lecturer yang mengajar tuh memboringkan? Kitaorang yang pemalas and terlalu lambat nak
pickup? Entahlah. Pening jugak bila fikir kalau tak pass subject nih nak kena repeat pulak.
Lambat pulak nak habis study. Retest pon tak datang, nak harapkan attendand, quiz, assignment and
bonus brapa sangatlah dapat. Takpe takpe, final lambat lagi and still ada time nak study and kena
study hard pada final paper nantilah. Insya Allah :) tapi sekarang nih tak boleh nak focus sebab
kitaorang sibuk kat belakang makan doughnut. heavenlah bila makan kat belakang, Mr.su pun tak nampak.
Even doughnut nih bukanlah Big Apple or J.CO tapi bila dah lapar semua jadi sedaaap sangat sampai
tak perasan bila ada orang yang tengok kita makan dengan gelojoh sangat.
hahaaa. Malukan.


Candid!

Mataku Nampak Hantu

Scary ke Movie nih?





Last night me,yanndra, munzyra and naddy nak tunjuk beranilah nak tonton cerita Pocong 2
dekat Astro Kirana. Cerita nih dah lama but I never watch this movie before and memang
tak berapa gemar tonton cerita cerita hantu nih. you know why? Sebab i memang penakut
sangat. Tapi baru start cerita nih bukan i sorang yang tutup muka, they all pun sama. aiyoo.
I ingatkan diaorang berani sangat. Hahaa kantoi. Cerita nih tak berapa seram pun tapi banyak
buat kita terkejut aja. I tak berapa faham ending cerita nih and tak logic sangat ending cerita
nih. Huhh. Tapi semua skali nak masuk toilet pun takut bila terbayangkan ada pocong kat sebelah.
Macam biasa i akan paksa Yanndra untuk berdiri depan pintu toilet sebab dah takut sangat.
Bila nak tido pun macam terbayang bayang lagi. Eeee scary sangatlah. Menyesal pulak tonton
cerita tuh dengan diaorang. Buat i jadi lagi lemah semangat and penakut aja.



Starting cerita aja dah tutup mukaa better tak payah tonton ajelah cerita nih.


Ahhhhh! Korang nampak tak pocong dalam toilet tuhhh?


Serious taknak tengok cerita hantu lagi. scaryyyy!