Saturday, May 16, 2009

Mummy and Sissy!






Jalan Jalan Cari Makan








Weekend balik rumah macam biasa. So this weekend i spend all the time with my family.
Saturday keluar dengan my mummy and my crazy sista, Sufia. pffft. gilaa menyampah keluar dengan dia nasib dia yang support semua. Hee. Selalu bagi pocket money. hahaa. So kitaorang pergi Sunway Pyramid bertiga sahaja. Tak ada beli apa pun sangat just jalan jalan je cuci mata. kitaorang sampai mesti cari makan. Perut Naga. Hee. So makan dekat Sunshi King. My mum sangat jahat taw. Dia cakap tak lapar sangat and nak share dengan i at last dia makan semua. adoii. Tapi tak kesah pun sebab i dah makan banyak jugak. Ada sale nail polish kat TheFaceShop so i belilah sikit. Colour blue,white and pink. Beshh sangat. tahu kenapa? Sufia bayar :D . Then pergi Forever21 i beli t-shirt jela. Tengah kopak tak dapat beli pape. kesian kann :( . My sissy belikan my mum shawl. alaa yang macam anti israil tuh. Lepas dah penat kitaorang pun balik lahh. even penat pun tapi happy dapat spend time dengan diaorang. bukan selalu pun. love you Mummy! Angah too! My beloved Mummy and Me!


Sissy <33

THINGYY!

Kipas Kipas Encik Su

Baik Punya Bodek!


Hahaha. even dah bodek en.su pon jangan mimpilah dia nak bagi carrymark lebih or bagi tips untuk final. Yang dapat dia bagi buku tebal suruh baca. Babeng betul orang tua nih. Menyirap jelah! Time final datang tengok apa kitaorang buat. Memang silap ahh. Hee. Paper i penuh jek sampai Naddy kat belakang dah cuak. Dalam hati " Gila hebat syika buat Coding".
Padahal i merapu aje asal boleh. Manatahu dapat markah kesian kan? heee. Moral of the story, Next time kipas bagi baik punya, tak boleh pancing orang tua nih pulak.






















Setebal nih nak baca untuk final?
Memang TAK lahh!

Monday, April 6, 2009

Dunia Begitu Kejam

FINAL EXAM!! HEADACHE!!

















Sumpah! Lama gila dah tak update blog. sangat busy dengan final exam. Rasa nak menangis sangat sangat. Dah struggle gila untuk final tapi banyak yang tak dapat buat. Takut sangat result teruk. Matilahhh! Lagi lagi Java. Time paper pagi tuh otak dah blurr sgt plus mengantuk Ya Rabbi sebab semalamnya paper Database. Memang tak puas hati langsung dengan jadual exam sem nih. tak ada gap langsung. Harini Database, Besok pagi Java, Besok pagi HCI terus petang pulak HTML then Hardware. Tak mati ke?? Dahlah carrymark semua subject belum lulus pun. Teruk betul lah. Lecturer langsung tak bagi tips. Dunia begitu kejam!! Nasib awal awal dah bagitahu kat parents i yang sem nih i memang tak boeh blah. So memang tak dapatlah handphone baru yang my dad janji nak belikan if pointer i 3 keatas. whaaa!! Tak kisahlah. Sem depan ada lagi. Final Sem! Hahaaa. Lagi Mati dengan project!

Tuesday, March 31, 2009

preassure


DEAR DIARY ,














This weekend super duper busy. Got lots of assignment yang kena submit. Ada dua presentation pada selasa and rabu nih. HCI dengan HTML. huhh. semua pun belum siap lagi. Tak boleh nak tidur sebab kena settlekan semua sekali. Nasib HTML tuh Pit sengal sanggup nak tolong group kitaorang. Kitaorang buat web site kasut. Dolly Shoes. So nak kena cari image kasut banyak. Gladiator, flip flop, pump, etc. Malam nih bagi settle then nanti i tunjuklah bila dah siap. IF website i nampak stlyo lah. hehee. Tapi disebabkan group project, terjadi masalah diantara kitaorang. Sampaikan dah tak bertegur harini. Nak buat macamana, lumrah hidupkan. So terpaksalah terima. Mungkin besok i present dengan Yanndra ajelah. It's okay, dah 50% siap pun. So wish me luck for my presentation tommorrow morning.

CONTINUED:
















Muka kepenatan tak tidur.
After presentation.



So dengan berjayanya i dah pun presentkan kitaorang punya website dekat Madam Azaliza. Dengan muka yang sememeh dan mengantuk, puas hati jugaklah. Sebab i dah promise nak tunjuk sikit yang i dah buat, so i tunjuk okay. hehee! wish me luck for my final!
























Kitaorang buat pasal Dolly Shoes.
























Nih Registration Form lah konon konon.


Sorry picture blurlah. And tak tunjuk yang 100% website yang dah siap. Malu tak cantik. hee.

Monday, March 30, 2009

Evil Doughnut


Y u m m y ! Y u m m y !


Class Java harini memang pack gila! Dari 8.30am sampai 4.00pm. Next class pulak
Hardware 4.00pm till 7.00pm. Pfftt. Harini pulak 1st time kitaorang duduk belaaakang
skali dalam class. hee. Kenapalah mengantuk sangat bila masuk class Java. A
dakah Lecturer yang mengajar tuh memboringkan? Kitaorang yang pemalas and terlalu lambat nak
pickup? Entahlah. Pening jugak bila fikir kalau tak pass subject nih nak kena repeat pulak.
Lambat pulak nak habis study. Retest pon tak datang, nak harapkan attendand, quiz, assignment and
bonus brapa sangatlah dapat. Takpe takpe, final lambat lagi and still ada time nak study and kena
study hard pada final paper nantilah. Insya Allah :) tapi sekarang nih tak boleh nak focus sebab
kitaorang sibuk kat belakang makan doughnut. heavenlah bila makan kat belakang, Mr.su pun tak nampak.
Even doughnut nih bukanlah Big Apple or J.CO tapi bila dah lapar semua jadi sedaaap sangat sampai
tak perasan bila ada orang yang tengok kita makan dengan gelojoh sangat.
hahaaa. Malukan.


Candid!

Mataku Nampak Hantu

Scary ke Movie nih?





Last night me,yanndra, munzyra and naddy nak tunjuk beranilah nak tonton cerita Pocong 2
dekat Astro Kirana. Cerita nih dah lama but I never watch this movie before and memang
tak berapa gemar tonton cerita cerita hantu nih. you know why? Sebab i memang penakut
sangat. Tapi baru start cerita nih bukan i sorang yang tutup muka, they all pun sama. aiyoo.
I ingatkan diaorang berani sangat. Hahaa kantoi. Cerita nih tak berapa seram pun tapi banyak
buat kita terkejut aja. I tak berapa faham ending cerita nih and tak logic sangat ending cerita
nih. Huhh. Tapi semua skali nak masuk toilet pun takut bila terbayangkan ada pocong kat sebelah.
Macam biasa i akan paksa Yanndra untuk berdiri depan pintu toilet sebab dah takut sangat.
Bila nak tido pun macam terbayang bayang lagi. Eeee scary sangatlah. Menyesal pulak tonton
cerita tuh dengan diaorang. Buat i jadi lagi lemah semangat and penakut aja.



Starting cerita aja dah tutup mukaa better tak payah tonton ajelah cerita nih.


Ahhhhh! Korang nampak tak pocong dalam toilet tuhhh?


Serious taknak tengok cerita hantu lagi. scaryyyy!


Scha With A Big Stomach


I ' m G e t t i n g f a t !






















Heyyy Hooo. After tengok picture picture i mandi dekat waterfall that day barulah i perasan yang stomach i makin buncit. I dah try untuk diet sebulan lepas, Adalah nampak perubahan
a bit ajelah tapi sekarang dah tak tahanlah nak diet. Asyik nak makan aja. I loovee Mc'Donald so much! Especially Chicken Nugget, Chicken Porridge, Fries, Oreo McFlurry and lots.Marvelous! Cakap macam nih pun i dah terliur nak makan you know. Memang tak dapat nak turunkan berat badan i nih. Aiyoo. Dahlah tak exercise langsung, makan and tido aja yang i buat.. Brapa tahun akan datang tak tahulah macamane rupa i. So start dari sekarang i kena betul betul ubah supaya kurangkan makan fastfood, yang oily semualah. And banyakkan minum mineral water. Week! Tak suka mineral water! Nomore Mc'D! i try fight untuk kelihatan normal semula. Huuuh. because makin gemuk, size Jeans and baju pun dah berubah. Tak boleh nak pakai yang fit. Terimalah kenyataan yang i dah gemok. Oiinnkk!






















OMG! sedap sangat makan banyak banyak.















Hello! Nomore Mc'Donald ogayy.

Waterfall Darla Part 2


Waterfall Again?


PART 2










































Macam tak percaya aja yang kak Wa ajak lagi kitaorang pergi mandi dekat
air terjun Genting. Tapi kali nih kitaorang tak perlu berhimpit himpit sebab
budak rumah kitaorang yang pergi hanya 4orang sahaja. Just me, Naddy, Munzyra
and kak Wa. Sedih aja rasa Wawa dah tak ada dekat rumah kitaorang sebab dia
tengah praktikal sekarang. Fiza pulak tak balik balik lagi, and Yanndra pulak taknak
ikut sebab bf dia tak bagi. Apalah. Risau sangat dia kot. Tapi kak Wa
cakap ada lagi 1 kereta, kawan kawan dia nak ikut. Alaa cincai ajelah. Tak kisah pun.
Sepanjang perjalanan masing masing melayan perasaan aja. hahaa. jiwang aja semua.
Munzyra pun diam aja sebab dia baru baik fever. Alhamdulillah.
Kali nih a bit boring sebab kawan kak Wa banyak songeh nak singgah beli itulah inilah.
Kitaorang mandi pun buat hal sendiri aja. Kitaorang mandi dekat yang sama jugak.
Tak ada perubahan. Hmmm.Heyy ada satu aja yang berubah. Ada pulak kayu kat antara dua batu. Besh besh! Kitaorang mandi pun tak lama mana cuz tak tahulah tiba tiba ada aja group lain
yang mandi kat area kitaorang mandi. Rasa macam annoying aja then terus tukar baju and
trus balik unisel. taknak miss tengok Spa Q. wat a doohh.















Happy Hour.

























Dah siap siap untuk pulang. Bye bye Waterfall.

Monday, March 23, 2009

Okie Dokie

S o r r y !






I've been very busy this week and tak dapat langsung nak type-ing dalam blog buat masa nih.
Focus dalam class, study and buat revision. *laters*

Sunday, March 22, 2009

Girl's Dictionary




G I R L S   D I C T I O N A R Y








I got this article via email from a friend of mine. It is funny,
 somehow I find it is very true.

1. Fine
This is the word women use to end an argument when they are right 
and you need to shut up.

2. Five Minutes
If she is getting dressed, this means a 1/2 hour. 
Five minutes is only five minutes if you have just been given five more 
minutes to watch the game before helping around the house.

3. Nothing
This is the calm before the storm. This means something, 
and you should be on your toes. Arguments that begin with nothing 
usually end in fine.

4 . Go Ahead
This is a dare, not permission. Don't Do It!

5. Loud Sigh
This is actually a word, but is a non-verbal statement 
often misunderstood by men. A loud sigh means she thinks you 
are an idiot and wonders why she is wasting her time standing here and 
arguing with you about nothing. (Refer back to #3 for the meaning of nothing.)

6. That's Okay
This is one of the most dangerous statements a women can make to a man. 
That's okay means she wants to think long and hard before deciding how and 
when you will pay for your mistake.

7. Thanks
A woman is thanking you, do not question, or faint. Just say you're welcome.

8. Whatever
Is a women's way of saying f**k you!

9. Don't worry about it, I got it
Another dangerous statement, meaning this is something that a woman has told a 
man to do several times, but is now doing it herself. This will later result in a man asking 
'What's wrong?' For the woman's response refer to #3.


So, women out there, don't you think this is true? And gentlemen, I bet you had never think 
of these hidden meaning. Well, we really speak different language.

Java Gila

I'M MAD!







Minggu yang sangat bosan. pffft. Benci gila subject Java. Ada potensi kena repeat aja subject nih. Adoi. That day lab test the whole class dapat zero. Gilalah! Actually bukannya class kitaorang stupid sangat tapi tak faham dengan perangai lecturer yang tak betul tuh. Dia kata asalkan boleh RUN, dah boleh dapat mark. Ini tak, even kitaorang boleh RUN, dia bagi zero! Alasannya, source code sama. Habis kalau nak beza sangat buatlah sorang sorang! Nak cerita panjang panjang tapi i tak berapa sihat nih. *laters*

Sunday, March 15, 2009

Hearts Ikota Toma

*Hearts Him So Much*


NAKATSU A.K.A IKOTA TOMA


Fine cute actor Ikuta Toma had spining my heart on him as my most kawaii actor. He's just cute as his talent. I admired his role in Hanazakiri No Kimitachi E(Hana Kimi) he made me laughed from the start till the end. That was hilarious. I like the part he soliloquised imagining Mizuki in girl outfit. That was funny ogayy. He even did a splendid job as Takemoto in oney and Clover, how he played that role very exactly like the anime. I can feel Takemoto when he travel cycling over Japan to find what he wanted to be in his life in fact Takemoto had given me the idea in how i can prove my self that i also can achieve something good in my life someday, just don't stop dreaming for the better one. :)

Sumpah minat gila dekat dia :)

Hana Kimi

Hana z a k a r i no K i m i t achie



OMG! I seriously LOVE this series! Why does it have to be so short?


This drama memang best. Read This:

The Drama Hanazakari no Kimitachi e a.ka. Hana Kimi is the very popular packed show airing in Japan as the moment. It’s about a girl Mizuki who transfers to a Japanese all boy’s school all the way from America. She dresses up and acts as a boy all to try and get Sano back into High Jumping after he quit about 1 year ago. Throughout her stay as the all boys dormitories, mischief and trouble arises as she tries to hide
her identity. Each episode sees to a new “challenge” where by the 3 dorms compete among each other to win the challenge and gain a prize such as LDC tv in each dorm! or not cleaning up for the rest of the year! The story like and sequence of events are quite ridiculous. The story while being totally unrealistic, stupid and absurd, actually does quite well for itself. I find myself laughing a lot as all the unique characters. It’s like watching one of those Japanese talk shows. Mizuki is acted but the girl who played as Nobuta in Nobuta wo Produce and Sano is played by none other than the one who played Rui in Hana Yori Dango I & II. So far they portrayed their characetrs fairly well I suppose. Mizuki’s pulled off pretty well, you can obviously tell its a girl, if you couldn’t then the actor would be pretty manly herself then. But then again, A lot of Jappans boys look like girls :p It’s pure Fangirl haven I say :D watching pretty boys being stupid and funny and stereotyped cute Japanese girls flock after them sure as hell funny. Like I say a unique sort of Japanese style Humour :p Anyway, yes pretty boys, lots of them, maybe you don’t like Sano or Mizuki or whever, but I’m pretty sure you’ll find a really hot/cute guy in there to like :D Personally I find Nakatsu (the one who THINKS he’s gay) hilarious! Brilliant character. Great friend. Sano personally pretty indifferent to him. As for more minor characters, the Dorm Leaders are all hilarious, the karate dude, the player previously with 15 girlfriends and the drama dude and super exaggerated yet great characters.
Watch this dra
ma ogayy!


I love Nakatsu. Half the time I can’t decide who to root for. His struggle kind of reminded me of Han Kyul’s struggle in coffee prince, but Nakatsu-kun’s waaaay more hilarious.
And the three dorm heads: Tennouji the martial arts freak, Nanba the playboy, and Masao (Oscar) the drama king. I so loved Nanba.
Love it!love it! love it!

Home Sweet Home

Lazy Bump.

weekend i balik rumah family i. Home sweet home :) . seronok aja tak payah naik bus sebab family i datang ambil dekat unisel. kalau tak gila teruk naik bus macam naik rollercoaster. Tak percaya jom try. amacam? Balik rumah heaven sebab banyyaaakk foods. Bertambah tambahlah berat badan i. But yang memboringkan i internet slow gilaa. Memang tak boleh nak control marah.
sampai 1 tahap, ahh tutup jela. fad up :D . I just eat and eat and eat.















Gila memang heavenlah i dapat makan strawberry masa balik weekend nih.




















But lagi heaven bila makan strawberry dengan Hershey's Syrup nih.
You guys pun jom makan jugak.


My mum memang baik sangat tahu fav i. Dia dah siap belikan i strawberry dengan Hershey's Chocolate Syrup. Memang heeeveen.nesslah i dekat rumah weekend nih. Gila malas lepak rumah aja Makan Strawberry with Chocolate Syrup and tengok cerita Hana kimi. My sissy beli dekat Malacca dia pergi homestay. So *Hearts Mummy and Sissy*.
I'll tell you later pasal cerita Hana Kimi ogayy!

Friday, March 13, 2009

Good Morning Sunshine

J e t i . .


"Wake Up call caught you in the morning with another one in my bed". opps see! Lagu alarm hp i dah bunyi pagi pagi nih. Actually dah pukul 8.30am. I tukar baju tak shower pun. Washup brush my teeth bagi nampak tak messy sangat then terus pergi ke jeti yang dekat dengan kampung Portuguese. Adoi. Jeti nih a bit scary sebab sempit. I memang takkan berani nak lalu atas jeti nih. So i just tangkap picture dari tepi jeti saja lah. Hahaa. Bapak penakut i nih. I rasa activiti yang korang boleh buat bila korang ada problem and nak releasekan tension korang selain dari solat, hangout dengan family or curhat dengan friends, korang bolehlah duduk lepak dekat sini kecuali orang orang penakut macam i nih lah. Kalau orang macam i, duduk tepi sudah :P. I rasa macam tenang gila tengok laut yang luas nih. Kosong je minda i. Tapi lagi best kot kalau korang lepak petang petang sebab time i lepak nih matahari nak naik dah. Panas and tak pasal pasal korang sunburn pulak. Sumpah memang best. Tak payahlah kalau tension pergi clubbing telan pil tonggak wine kononnya boleh cool.
That's not good ogayy especially fer girls :)



















I tak boleh imaginekan kalau i berdiri dekat tengah tengah jeti tuh. Sangat scarylah!


















Tunjuk dekat korang sikit yang dekat jeti nih memang
boleh buat perasaan korang jadi cool.


Lepas i dah tak tahan sangat panas, i terus pergi breakfast. Heyy, nak tahu tak i rasa nasi lemak dekat sini unique gila. I tak tahulah kalau nasi lemak malacca memang macamtu or makcik yang jual tuh saja bungkus macamtu sebab nak save budget or apa apa lah. Andaian i sahaja.

























I tak pernah beli nasi lemak yang bungkus macamni.Tapi tak kisahlah sebab nasi lemak makcik nih sedaap and
sambal dia pedas. I like it!

Thanks Bie!


p/s: curhat means curahan hati. i learned from my indonesian maid. i teach you pulak.

Thursday, March 12, 2009

Weekend at Malacca. Goshh! Hebat!

G I L A N I T E A T M A L A C C A


It Was Hell Fun!















sabtu lepas i dengan bosannya pergi beli ticks terus pergi malacca sebab i tak ada apa nak buat dekat unisel pun. I paksa bf i = Achong ambil i dekat malacca central. Sungguh tak tahu malukan.
pfft. So malam tuh achong bawa i jalan jalan dekat bandar malacca. tak tahu kenapa malam tuh
sesak sangat kitaorang stuck dalam jam. Last last parking je jauh jauh pun, jalan kaki sudah.
1st tempat i pergi, i pun tak tahu kat mana dan nama tempat tuh, tapi i tengok macam banyak
lampu lampu menarik. Ada festv lampu kot. hehee. Dari jauh boleh nampak Taming Sari dengan
Kapal. ( aiyoo! i tak tahulah nama apa kapal nih). Eye on Malaysia pun ada but i tak sempat nak
ambil gambarlah. Sangat tak best nak tangkap gambar sebab i tak bawa digital camera. I snap
hanya menggunakan camera handphone i yang sangat tidak cantik. But okay jugaklah still ada picturekan.


Muka i yang pretty excited dapat jalan jalan.




Gambar snail nih i tangkap sebab i rasa menarik and snail nih cute sangat.


Object dalam picture nih antara yang ada dekat tempat i tengok banyak lampu dekat situ.



Apa benda eyy nih? I sendiri pun tak tahu lah.


Ini candid ada Achong. Dia sibuk saja cuz i nak ambil picture dragon dekat belakang situ.


Dari tempat nih boleh nampak Taming Sari and Kapal.



Lepas tuh kitaorang teruskan berjalan kaki nak pergi ke Jonker Walk. Achong cakap dekat situ ada jual banyak barang macam dekat PS butik. PS butik= Petaling Street. Tapi tak adalah barang branded. Suasana sahaja. Kitaorang lalu lah tepi dekat Sungai Malacca. I tak tipu memang cantik gilalah view dari situ. Sempat jugak i ambil picture view kat situ.


Me and Achong.




Sungai Malacca. Sumpah i never beem to this part of Malacca. It was really beautiful!




WELCOME TO JONKER WALK























Serious i rasa tak rugi jalan dekat sini. memang best sangat jalan jalan dekat Jonker Walk.
Macam macam barang ada jual. Ada bag yang sangat style. Hey, rugi i sangat sangat. I nak beli bag tu but sibuk sangat jalan sampai terlupa nak beli plus dekat situ ramai orang yang tengah pilih pilih dan tengok tengok. Boleh dikatakan macam macamlah ada jual. Ada jual kasut terompah yang cute sangat, accesories, baju, candle aromateraphy, makan, shades, cafe, bla. bla. Everythings ada dekat sini. Gila promote malacca i nih.























I suka tengok gerai jual barang barang nih. Colourful dan menarik. Jual Rose Wood Chopstick, Candle aromateraphy yang bermacam macam colour dan buat i sangat teruja. I suka melebih lebih kan.





















Ini perbagai bentuk lampu yang unique sangat. I tak berapa sure yang colour brown itu apa ya? maybe senduk kot.





















Lots of accesories kat sini boleh pilih okay. Necklace, earing, ring, scarf, etc. Memang puas hatilah.





















Haa. Inilah kasut terompah yang i cakap. Very d'colourful. Combination colour yang sesuai. Handmade lagi.




























Ini Jonker Gallery. I tak masuk dalam kedai ni pun. Rasanya tengok dari luar pun dah dapat agak yang dekat dalam kedai ni jual baju.





















Salah satu cafe yang i perasan ada dekat Jonker Walk.

Sorry i tak dapat nak tangkap picture banyak yang menarik sebab orang ramai malam tuh jadi segan. I sudah sangat penat plus ambil gambar pakai handphone i nih memang tak best. But Malacca memang happenings lah! tak habis jalan lagi. *Laters*