Thursday, March 12, 2009

Weekend at Malacca. Goshh! Hebat!

G I L A N I T E A T M A L A C C A


It Was Hell Fun!















sabtu lepas i dengan bosannya pergi beli ticks terus pergi malacca sebab i tak ada apa nak buat dekat unisel pun. I paksa bf i = Achong ambil i dekat malacca central. Sungguh tak tahu malukan.
pfft. So malam tuh achong bawa i jalan jalan dekat bandar malacca. tak tahu kenapa malam tuh
sesak sangat kitaorang stuck dalam jam. Last last parking je jauh jauh pun, jalan kaki sudah.
1st tempat i pergi, i pun tak tahu kat mana dan nama tempat tuh, tapi i tengok macam banyak
lampu lampu menarik. Ada festv lampu kot. hehee. Dari jauh boleh nampak Taming Sari dengan
Kapal. ( aiyoo! i tak tahulah nama apa kapal nih). Eye on Malaysia pun ada but i tak sempat nak
ambil gambarlah. Sangat tak best nak tangkap gambar sebab i tak bawa digital camera. I snap
hanya menggunakan camera handphone i yang sangat tidak cantik. But okay jugaklah still ada picturekan.


Muka i yang pretty excited dapat jalan jalan.




Gambar snail nih i tangkap sebab i rasa menarik and snail nih cute sangat.


Object dalam picture nih antara yang ada dekat tempat i tengok banyak lampu dekat situ.



Apa benda eyy nih? I sendiri pun tak tahu lah.


Ini candid ada Achong. Dia sibuk saja cuz i nak ambil picture dragon dekat belakang situ.


Dari tempat nih boleh nampak Taming Sari and Kapal.



Lepas tuh kitaorang teruskan berjalan kaki nak pergi ke Jonker Walk. Achong cakap dekat situ ada jual banyak barang macam dekat PS butik. PS butik= Petaling Street. Tapi tak adalah barang branded. Suasana sahaja. Kitaorang lalu lah tepi dekat Sungai Malacca. I tak tipu memang cantik gilalah view dari situ. Sempat jugak i ambil picture view kat situ.


Me and Achong.




Sungai Malacca. Sumpah i never beem to this part of Malacca. It was really beautiful!




WELCOME TO JONKER WALK























Serious i rasa tak rugi jalan dekat sini. memang best sangat jalan jalan dekat Jonker Walk.
Macam macam barang ada jual. Ada bag yang sangat style. Hey, rugi i sangat sangat. I nak beli bag tu but sibuk sangat jalan sampai terlupa nak beli plus dekat situ ramai orang yang tengah pilih pilih dan tengok tengok. Boleh dikatakan macam macamlah ada jual. Ada jual kasut terompah yang cute sangat, accesories, baju, candle aromateraphy, makan, shades, cafe, bla. bla. Everythings ada dekat sini. Gila promote malacca i nih.























I suka tengok gerai jual barang barang nih. Colourful dan menarik. Jual Rose Wood Chopstick, Candle aromateraphy yang bermacam macam colour dan buat i sangat teruja. I suka melebih lebih kan.





















Ini perbagai bentuk lampu yang unique sangat. I tak berapa sure yang colour brown itu apa ya? maybe senduk kot.





















Lots of accesories kat sini boleh pilih okay. Necklace, earing, ring, scarf, etc. Memang puas hatilah.





















Haa. Inilah kasut terompah yang i cakap. Very d'colourful. Combination colour yang sesuai. Handmade lagi.




























Ini Jonker Gallery. I tak masuk dalam kedai ni pun. Rasanya tengok dari luar pun dah dapat agak yang dekat dalam kedai ni jual baju.





















Salah satu cafe yang i perasan ada dekat Jonker Walk.

Sorry i tak dapat nak tangkap picture banyak yang menarik sebab orang ramai malam tuh jadi segan. I sudah sangat penat plus ambil gambar pakai handphone i nih memang tak best. But Malacca memang happenings lah! tak habis jalan lagi. *Laters*

0 comments: