Friday, March 13, 2009

Good Morning Sunshine

J e t i . .


"Wake Up call caught you in the morning with another one in my bed". opps see! Lagu alarm hp i dah bunyi pagi pagi nih. Actually dah pukul 8.30am. I tukar baju tak shower pun. Washup brush my teeth bagi nampak tak messy sangat then terus pergi ke jeti yang dekat dengan kampung Portuguese. Adoi. Jeti nih a bit scary sebab sempit. I memang takkan berani nak lalu atas jeti nih. So i just tangkap picture dari tepi jeti saja lah. Hahaa. Bapak penakut i nih. I rasa activiti yang korang boleh buat bila korang ada problem and nak releasekan tension korang selain dari solat, hangout dengan family or curhat dengan friends, korang bolehlah duduk lepak dekat sini kecuali orang orang penakut macam i nih lah. Kalau orang macam i, duduk tepi sudah :P. I rasa macam tenang gila tengok laut yang luas nih. Kosong je minda i. Tapi lagi best kot kalau korang lepak petang petang sebab time i lepak nih matahari nak naik dah. Panas and tak pasal pasal korang sunburn pulak. Sumpah memang best. Tak payahlah kalau tension pergi clubbing telan pil tonggak wine kononnya boleh cool.
That's not good ogayy especially fer girls :)



















I tak boleh imaginekan kalau i berdiri dekat tengah tengah jeti tuh. Sangat scarylah!


















Tunjuk dekat korang sikit yang dekat jeti nih memang
boleh buat perasaan korang jadi cool.


Lepas i dah tak tahan sangat panas, i terus pergi breakfast. Heyy, nak tahu tak i rasa nasi lemak dekat sini unique gila. I tak tahulah kalau nasi lemak malacca memang macamtu or makcik yang jual tuh saja bungkus macamtu sebab nak save budget or apa apa lah. Andaian i sahaja.

























I tak pernah beli nasi lemak yang bungkus macamni.Tapi tak kisahlah sebab nasi lemak makcik nih sedaap and
sambal dia pedas. I like it!

Thanks Bie!


p/s: curhat means curahan hati. i learned from my indonesian maid. i teach you pulak.

2 comments:

Mr. Ben...Mr. Bear...Mr. Bet said...

fuuYYooooo! panjang giler jeti kayu tu...

FARIE said...

nice scenery..
uik!! pelik nyer nasi lemak bungkus camtu..dh cam bom lak..